Part I Reading Comprehension
Directions: In this part there are four passages. Each passage is followed by four comprehension questions. Read the passage and answer the questions. Then mark your answer on the Answer Sheet.
Passage 1
Questions 1 to 5 are based on the following passage:
Ask three people to look the same window at a busy street corner and tell you what they see. Chances are you will receive three different answers. Each person sees the same scene, but each perceives something different about it.
Perceiving goes on in our minds. Of the three people who look out the window, one may say that he sees a policeman giving a motorist a ticket. Another may say that he sees a rush-hour traffic jam at the intersection. The third may tell you that he sees a woman trying to cross the street with four children in tow. For perception is the mind’s interpretation of what the senses—in this case our eyes—tell us.
Many psychologists today are working to try to determine just how a person experiences or perceives the world around him. Using a scientific approach, these psychologists set up experiments in which they can control all of the factors. By measuring and charting the results of many experiments, they are trying to find out what makes different people perceive totally different things about the same scene.
1. Seeing and perceiving are .
A. the same action
B. two separate actions
C. two actions carried on entirely by eyes
D. several actions that take place at different times
2. Perceiving is an action that takes place .
A. in our eyes
B. only when we think very hard about something
C. only under the direction of a psychologist
D. in every person’s mind
3. People perceive different things about the same scene because .
A. they see different things B. some have better eyesight
C. they cannot agree about things D. none of these
4. Which of the following is implied but not stated in the passage?
A. Psychologists do not yet know people see.
B. The experiments in which all factors are controlled are better.
C. The study of perception is going on now.
D. Perception does not involve psychological factors.
5. The best title for this selection is .
A. How We See
B. Learning about Our Minds through Science
C. What Psychologists Perceive
D. How to Because an Experimental Psychologist
BDDBB
暂无解析
Part V Writing
写作指导
这是一篇描写文 (Description)。用通俗的话说,描写文就是用文字给人物、地点、景物画象。一篇描写文主要是通过所感受的细节——所见所闻发展而来的。在写人 时,不仅仅要用细节描写其外貌,而要注重通过他的言行来表现其人物性格、思想和品德,更要抓住他区别于他人的性格特点,这样就容易给读者留下深刻的印象。短文的第一、二段叙述故事发生的时间、地点,故事发生的原因及故事所涉及的人物。文章的三、四、五段描写的是人物的外貌,穿着及性格特点。通过对人物言行 的简单描写来揭示主人翁的助人为乐的高尚精神。短文的最后一段,要用一句话概括作者对主人翁的看法: A good guy。文章有描述,有议论,要加叙加议,有血有肉,上下文连贯要紧密,首尾要呼应,人和事要给人们留下深刻印象。
Theareagets________________(年降雨量不足五厘米).
Part V Writing
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic: Keeping Fit. You should write at least 100—120 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese) below:
1、保持健康的重要性;
2、保持健康的有效途径;
3、我的做法。
翻译:
如今,中国正步入老龄化社会,因此独生子女一代面临着巨大的工作和生活压力。中国政府开始适当调整计划生育政策,允许一些家庭在特殊情况下生育二胎。但调查显示,很多夫妻迫于不断加重的经济压力,放弃生育二胎。因此,要从根本上解决老龄化的问题不能依靠出生率的上升,最有效的办法是建立有效的社会保障制度。
Recent research has claimed that an excess of positive ions in the air can have an ill effect on people’s physical or psychological health. What are positive ions? Well, the air is full of ions, electrically charged particles, and generally there is a rough balance between the positive and the negative charged. But sometimes this balance becomes disturbed and a larger proportion of positive ions are found. This happens naturally before thunderstorm, earthquakes when winds such as the Mistral, Hamsin or Sharav are blowing in certain countries. Or it can be caused by a build-up of static electricity indoors from carpets or clothing made of man-made fibres, or from TV sets, duplicators or computer display screens.
When a large number of positive ions are present in the air many people experience unpleasant effects such as headaches, fatigue, irritability, and some sensitive people suffer nausea or even mental disturbance. Animals are also affected, particularly before earthquakes, snakes have been observed to come out of hibernation, rats to flee from their burrows, dogs howl and cats jump about unaccountably. This has led the US Geographical Survey to fund a network of volunteers to watch animals in an effort to foresee such disasters before they hit vulnerable areas such as California.
Conversely, when large numbers of negative ions are present, then people have a feeling of well-being. Natural conditions that produce these large amounts are near the sea, close to waterfalls or fountains, or in any place where water is sprayed, or forms a spray. This probably accounts for the beneficial effect of a holiday by the sea, or in the mountains with tumbling streams or waterfalls.
To increase the supply of negative ions indoors, some scientists recommend the use of ionisers: small portable machines, which generate negative ions. They claim that ionisers not only clean and refresh the air but also improve the health of people sensitive to excess positive ions. Of course, there are the detractors, other scientists, who dismiss such claims and are skeptical about negative/positive ion research. Therefore people can only make up their own minds by observing the effects on themselves, or on others, of a negative rich or poor environment. After all it is debatable whether depending on seismic readings to anticipate earthquakes is more effective than watching the cat.
1.What effect does exceeding positive ionization have on some people?
A.They think they are insane.
B.They feel rather bad-tempered and short-fussed.
C.They become violently sick.
D.They are too tired to do anything.
2.In accordance with the passage, static electricity can be caused by___.
A.using home-made electrical goods.
B.wearing clothes made of natural materials.
C.walking on artificial floor coverings.
D.copying TV programs on a computer.
3.A high negative ion count is likely to be found___.
A.near a pound with a water pump.
B.close to a slow-flowing river.
C.high in some barren mountains.
D.by a rotating water sprinkler.
4.What kind of machine can generate negative ions indoors?
A.Ionisers.
B.Air-conditioners.
C.Exhaust-fans
D.Vacuum pumps.
5.Some scientists believe that___.
A.watching animals to anticipate earthquakes is more effective than depending on seismography.
B.the unusual behavior of animals cannot be trusted.
C.neither watching nor using seismographs is reliable.
D.earthquake