Bernard Bailyn has recentlyreinterpretedthe early historyof the United States by applyingnew socialresearchfindingson theexperiencesofEuropean migrants.Inhisreinterpretation,migrationbecomes the organizingprinciplefor rewritingthe historyofpreindustrial North America. His approach rests on four separate propositions.The firstof these asserts that residentsof early modern England moved regularlyabouttheir countryside; migrating to the New World was simply a natural spillover. Although atfirstthe colonies held littlepositiveattractionfor the English D they would rather havestayed home D by the eighteenth century people increasingly migrated to America becausethey regarded it as the land of opportunity. Secondly, Bailyn holds that, contrary to thenotion that used to flourish in America history textbooks, there was never a typical NewWorld community.For example, the economic and demographiccharacterof early New Englandtowns varied considerably.Bailyn's third proposition suggest two general patterns prevailing among the manythousands of migrants:one group came as indenturedservants,another came to acquire land.Surprisingly,Bailyn suggests that those who recruitedindentured servants were the drivingforces of transatlanticmigration.These colonialentrepreneurshelped determine the socialcharacterof people who came to preindustrialNorth America.At first,thousands ofunskilled laborers were recruited; by the 1730's, however, American employers demandedskilled artisans.Finally, Bailyn argues that the colonies were a half-civilized hinterland of theEuropean culture system. He is undoubtedly correct to insist that the colonies were partof an Anglo-American empire. But to divide the empire into English core and colonialperiphery, as Bailyn does, devalues the achievements of colonial culture. It is true, asBailyn claims, that high culture in the colonies never matched that in England. But whatof seventeenth-century New England, where the settlers created effective laws, built adistinguished university, and published books Bailyn might respond that New England wasexceptional. However, the ideas and institutions developed by New England Puritans hadpowerful effects on North American culture.Although Bailyn goes on to apply his approach to some thousands of indenturedservantswho migrated just prior to the revolution, he fails to link their experience with thepolitical development of the United States. Evidence presented in his work suggests howwe might make such a connection. These indentured servants were treated as slaves for theperiod during which they had sold their time to American employers. It is not surprisingthat as soon as they served their time they passed up good wages in the cities and headedwest to ensure theirpersonal independence by acquiringland. Thus, it is in the west thata peculiarly American political culture began, among colonists who were suspicious ofauthority and intensely anti-aristocratic.
1.Which of the followingstatements about migrants to colonialNorth America is supportedby information in the text
[A] A larger percentage of migrants to colonial North America came as indenturedservants than as free agents interested in acquiring land.
[B] Migrants who came to the colonies as indentured servants were more successful atmaking a livelihood than were farmers and artisans.
[C] Migrants to colonialNorth America were more successfulat acquiringtheir own landduring the eighteenth century than during the seventeenth century.
[D] By the 1730's,migrants already skilled in a trade were in more demand by Americanemployers than were unskilled laborers.
2.The author of the text states that Bailyn failed to
[A] Give sufficient emphasis to the cultural and political interdependence of thecolonies and England.
[B] Describe carefully how migrants of different ethnic backgrounds preserved theirculture in the United States.
[C] Take advantage of social research on the experiences of colonists who migrated tocolonial North America specifically to acquire land.
[D] Relate the experience of the migrants to the politicalvalues that eventuallyshapedthe character of the United States.
3.Which of the following best summarizes the author's evaluation of Bailyn's fourthproposition
[A] It is totally implausible.
[B] It is partially acceptable.
[C] It is highly admirable.
[D] It is controversial though persuasive.
4.According to the text,Bailyn and the author agree on which of the followingstatementsabout the culture of colonial New England
[A] High culture in New England never equaled the high culture of England.
[B] The culturalachievements of colonialNew England have generallybeen unrecognizedby historians.
[C] The colonistsimitatedthe high cultureof England , and did not develop a culturethat was uniquely their own.
[D] The southern colonies were greatly influenced by the high culture of New England.
5.The author of the text would be most likely to agree with which of the followingstatements about Bailyn's work
[A] Bailyn underestimates the effects of Puritan thought on North American culture.
[B] Bailyn overemphasizes the economic dependence of the colonies on Great Britain.
[C] Bailyn'sdescriptionof thecoloniesas part of an Anglo-American empireis misleading and incorrect.
[D] Bailyn failedto test his propositionson a specificgroup of migrants to colonialNorth America.
DDBAA
1.「答案」D
「考点解析」这是一道审题定位题。题干中的“migrants”一词暗示本题的答案信息在第一段或第三段,因为这两段的首句都含有“migrants”一词。又根据题干中的“supported”一词,我们可以推断出本题的答案信息来源应该在原文的第三段,因为作者应该在第三段提出相应证据来“支持”(supported)自己的观点。通过仔细阅读和理解第三段,尤其是第三段的尾句,我们可以推导出本题的正确选项应该是D.考生在解题时一定要有审题定位的能力,更要具备善于理解原文中启承转合所传达的含义。
2.「答案」D
「考点解析」这是一道细节理解题。题干中的“failed”一词暗示本题的答案信息应该在尾段,因为尾段中含有“fails”一词。根据阅读和理解首段尾句,我们可以推导出本题的正确选项是D.考生在解题时一定要善于理解原文中所传达的中心含义。
3.「答案」B
「考点解析」本题是一道归纳推导题。本题题干中的“Bailyn‘sfourthproposition”将本题的答案信息来源确定在原文的第四段。通过仔细阅读和理解本段的每一句话,尤其是第二、三句话和四、五句话,我们可以推导出本题的正确选项应该是B.考生在解题时一定要善于归纳和推导原文的内容,更要善于体会上下句之间的语意关系。
4.「答案」A
「考点解析」这是一道细节推导题。题干中的“culture”一词暗示本题的答案信息来源在第四段,因为第四段首句包含“culture”一词。通过仔细阅读和理解第四段的每一句话,尤其是第四句,我们可以推导出本题的正确选项应该是A.考生在解题时一定要注意原文中重点词语所表达的含义,以及重点词语在选项中的替换形式。
5.「答案」A
「考点解析」这是一道审题定位题。题干并没有明确指出本题答案信息在原文中的准确位置。在这种情况下,考生一定要抓住全文的中心主旨,以及每段的核心句。本题的答案信息来源在第四段的尾句,这是一个由转折词“however”引导的句子。通过仔细阅读理解本句,我们可以推导出本题的正确选项是A.考生在解题时一定要重视原文中表达启承转合的词语,因为这往往是出题的重点。
Writing:
The present world witnesses invention and use of various robots, some of whom even can play games with human and defeat the latter. Such being the case, many are worried that robots will surpass human beings in intelligence and enslave them, while others believe that the human mind will always be superior to machines because machines are only tools of human minds. What is your opinion? Write an essay of about 400 words.
In the first part of your essay you should state clearly your main argument, and in the second part you should support your argument with appropriate details. In the last part you should bring what you have written to a natural conclusion or make a summary.
You should supply an appropriate title for your essay.
Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Roger Rosenblatt ’s book Black Fiction,in attemptingto apply literaryratherthansociopolitical criteria to its subject, successfully alters the approach taken by mostprevious studies. As Rosenblatt notes, criticism of Black writing has often served as apretextfor expounding on Black history.Addison Gayle’s recent work, for example, judgesthe value of Black fiction by overtly political standards, rating each work according tothe notions of Black identity which it propounds.Although fictionassuredly springs from politicalcircumstances ,its authors react tothose circumstances in ways other than ideological, and talking about novels and storiesprimarilyas instrumentsof ideologycircumvents much of the fictional enterprise.Rosenblatt ’s literaryanalysisdisclosesaffinitiesand connections among works of Blackfiction which solely political studies have overlooked or ignored. Writing acceptable criticism ofBlack fiction, however, presupposes giving satisfactory answers to a number of questions.First of all, is there a sufficient reason, other than the facial identity of the authors, to group together works by Black authorsSecond, how does Black fiction make itself distinct from other modern fiction with which it islargely contemporaneous Rosenblatt shows that Black fiction constitutes a distinct bodyof writingthat has an identifiable, coherent literarytradition.Looking at novels writtenby Black over the last eighty years, he discovers recurringconcerns and designs independentof chronology. These structures are thematic, and they spring, not surprisingly, from thecentralfact that the Black charactersin these novels exist in a predominantlywhite culture,whether they try to conform to that culture or rebel against it.Black Fictiondoes leave some aestheticquestions open. Rosenblatt ’s thematic analysispermits considerable objectivity; he even explicitly states that it is not his intentionto judge the merit of the various works D yet his reluctance seems misplaced, especiallysince an attempt to appraise might have led to interesting results. For instance, some ofthe novels appear to be structurallydiffuse.Is this a defect,or are the authors workingout of, or trying to forge, a different kind of aesthetic In addition, the style of someBlack novels, like JeanToomey’s Cane, verges on expressionism or surrealism; does thistechnique provide a counterpointto the prevalenttheme that portrays the fate against whichBlack heroes are pitted,a theme usuallyconveyed by more naturalisticmodes of expressionIn spite of such omissions, what Rosenblatt does include in his discussion makes foran astute and worthwhile study. Black Fiction surveys a wide variety of novels, bringingto our attention in the process some fascinating and little-known works like James WeldonJohnson’s Autobiography of an Ex-Colored Man. Its argument is tightly constructed, andits forthright, lucid style exemplifies levelheaded and penetrating criticism.
1. The author of the text is primarily concerned with __________.
[A] Evaluating the soundness of a work of criticism.[B] Comparing various critical approaches to a subject.
[C] Discussing the limitations of a particular kind of criticism.
[D] Summarizing the major points made in a work of criticism.
2. The author of the text believes that Black Fiction would have been improved hadRosenblatt __________.
[A] Evaluated more carefully the ideological andhistoricalaspects of Black fiction.
[B] Attempted to be more objective in his approach to novels and stories by Blackauthors.
[C] Explorein greaterdetailthe recurrentthematicconcerns of Black fictionthroughout its history.
[D] Assessed the relative literary merit of the novels he analyzes thematically.
3.author ’s discussion of Black Fiction can be best described as __________.
[A] Pedantic and contentious.
[B] Critical but admiring.
[C] Ironic and deprecating.
[D] Argumentative but unfocused.author of the text employs all of the following in the discussion ofRosenblatt ’s
4.book EXCEPT: __________.
[A] Rhetorical questions.
[B] Specific examples.
[C] Comparison and contrast.
[D] Definition of terms.
5. The author of the text refers to James WeldonJohnson’s Autobiography of anEx-Colored Man most probably in order to __________.
[A] point out affinitiesbetween Rosenblatt ’s method of thematic analysis and earliercriticism.
[B] Clarify the point about expressionistic style made earlier in the passage.
[C] Qualify the assessment ofRosenblatt ’s book made in the first paragraph of thepassage.
[D] give a specific example of one of the accomplishments ofRosenblatt ’s work.
Writing:
Anoldsayinggoes“hastmakeswaste”.Writeacompositionofabout400wordstostateyourviewonit.
-Wehaven’theardfromJaneforalongtime.
-Whatdoyousuppose_____toher?
The local government leaders are making every effort to __ the problem of poverty.