当前位置:考试网  > 试卷库  > 学历类  > 自考  > 自考专业(人力资源管理)  > 社会研究方法  >  简述个案调查的特点。
试题预览

简述个案调查的特点。

查看答案
收藏
纠错
正确答案:

(1)调查的深入性

(2)比较节省人力和经费

(3)调查质量高

(4)研究人员的主观性对研究结果的影响

(5)不能按照统计学的原理将调查结果推论到总体

答案解析:

暂无解析

你可能感兴趣的试题

与一般自然界的因果关系相比,社会事物和现象之间的因果关系()

实验法最大的缺点是()

于量表,下列说法正确的有?

应用性研究要解决的问题主要是()

《2015年北京市居民生活满意度调查》这个标题是()

热门试题 更多>
试题分类: 医疗药物
练习次数:1次
试题分类: 交通相关
练习次数:0次
试题分类: 其它公务员考试
练习次数:0次
TEXT D Personality is ,to large extent, inherent --A-type parents usually bring about A-type offspring. But the environment must also have a profound effect, since if competition is improtant to the parents, it is likely tobecome a major factor lives of their children.One place where children soak up A characteristics is school, which is, by its very nature, a highly competitiveinstitution. Too many schools adopt the "win at all costs" moral standard and measure their success by sportingachievements. The current passion for making children compete against their classmates or against the clockproduces a two-layer system, in which competitive A types seem in some way better than their B-type fellows.Being too keen to win can have dangerous consequences:remember that Pheidippides ,the first marathon runner,dropped dead seconds after saying:"Rejoice, we conquer!".By far the worst form of competition in school is the disproportionate emphasis on examinations . It is a rareschool that allows pupils to concentrate on those things they do well.The merits of competition by examinationare somewhat questionable, but competition in the certain knowledge of failure is positively harmful.Obviously, it is neither practical nor desirable that all A youngsters change into 'B's. The would needs types,and schools have an important duty to try to fit a child's personality to his possible future employment. It is topmanagement. 16.According to the author, what factors contribute to the building of personality? A. inheritance b. inheritance, competition and environment c. competition d. environment 17.Which of the following statements is not true according to the author of the passage? A.Schools usually adopt severe competitive policies. B. Students are often divided by competition results. C. School is place where children cultivate their characteristics. D. The stronger desire for winning, the better. 18.The phrase "soak up" is closest in meaning to ____. A. pull up b. take up c. take in d. pull in 19.What attitude does the author hold toward examinations in schools? A. positive b. negative c. doubtful d. neutral 20.what suggestion does the author make concerning the management of schools? A. All students be made into competitive A types. B. A child's personality be considered in regard to his possible future job. C. All students be changed into B characteristics. D. Schools abolish all forms of examinations.
试题分类: 英语专业考试
练习次数:2次
试题分类: 等级考试
练习次数:0次
试题分类: 安全生产
练习次数:0次
试题分类: 跟单员
练习次数:0次
扫一扫,手机做题